Racekart Utebanan

Utomhus

Vi som driver Järfälla Hyrkart har alla erfarenhet av karting. Därför vill vi erbjuda alla att få känna den otroliga fartkänslan sittandes en cm ovanför marken. Vi driver även kartingbutiken SODA Kart på banan och eget kartingteam med ca 20 förare som tävlar runt hela Sverige.
För att underlätta steget in i kartsporten började vi med uthyrning och prova på av racekart för nästan 20 år sedan. Perfekt för alla som vill prova på eller köra en riktigt snabb gokart.

Det som är viktigt att komma ihåg är att racekartarna går väldigt mycket fortare. För att våga köra och utnyttja effekten i racekartarna så måste man kört vanlig hyrkart på vår bana minst ett par gånger innan. Vid avåkning eller krasch får man betala för alla delar samt mektid.

Våra vanligaste racekartar är 125 cc kartar med ca 28 hk och toppfart på över 100 km/tim. Dessa kartar har åldergräns på 14 år. Vi har även några racekartar för yngre förare 8-13 år, då 95 cc.

Under åren har hundratals förare börjat med karting efter att ha provat på hos oss. Vi har egen racekart-butik och hjälper gärna till att ta fram rätt kart och utrustning som krävs.

Att börja med karting är fantastiskt roligt men svårt om man saknar erfarenhet av motorsport. Som all motorsport är det även dyrt och tidskrävande, en racekart behöver service hela tiden. För att underlätta för alla har vi startat Rotax Life för alla som vill börja och utöva kartingsporten utan att behöva köpa, äga, meka och transportera. 

Vårt koncept Rotax Life innebär egentligen att vi har 25 racekartar för uthyrning, vi arrangerar träningskvällar med tränare och tävlingar där alla då kör exakt likadana kartar.
Helt enkelt Hyrkart Deluxe – ni kör, vi fixar resten.

Gå in och läs på vår sida www.sodakart.se där vi samlat all info om racekart, racekart uthyrning (Rotax Life), team, butik mm.

Prova racekart

Boka vårt paket trackday med racekart här >>

Vill du veta mer om racekart eller kanske köpa egen?
Läs mer på vår kartingsida sodakart.se >>